FAQ

KLOAKMESTRE

Kloakmestre

Al kloakarbejde på privat grund skal altid udføres af en autoriseret kloakmester.

Det er grundejers ansvar at sørge for tilslutningen til den nye skelbrønd, og det er derfor grundejeren, der skal bestille en autoriseret kloakmester til at udføre kloakarbejdet på egen grund.

Det er vigtigt, at kloakmesteren indsender en færdigmelding til Ringkøbing-Skjern Kommune for at dokumentere, at tilslutningspligten er opfyldt. Den autoriserede kloakmester skal færdigmelde tilslutningen til den nye kloak senest 4 uger efter, at arbejdet er udført. Ved færdigmeldingen skal kloakmesteren vedhæfte en færdigmeldingsblanket samt en tegning over afløbssystemet.

Det er også grundejers ansvar, at sløjfe den eksisterende septiktank. Ved sløjfning menes, at tanken bliver frakoblet det eksisterende kloaksystem og tømt en sidste gang. Dette arbejde skal også udføres af en autoriseret kloakmester. Herefter må grundejer selv enten grave tanken op, fylde den med sand/jord eller genanvende den til opsamling af regnvand.

Hvordan finder jeg en kloakmester?

Vi har udarbejdet en liste over autoriserede kloakmestre i Ringkøbing-Skjern Kommune. Listen er fremsøgt hos Sikkerhedsstyrelsen den 16. juni 2021. Det er vigtigt at bemærke, at det ikke er et krav at bruge en kloakmester hjemmehørende i Ringkøbing-Skjern Kommune, og Ringkøbing-Skjern Forsyning anbefaler ingen kloakmester fremfor en anden.  

Du kan fremsøge samtlige autoriserede kloakmestre i Danmark hos Sikkerhedsstyrelsen.

Når du tjekker om din kloakmester er autoriseret, bør du slå op via firmaets CVR-nummer. Det er vigtigt, at korrekt CVR-nummer fremgår af tilbud og faktura.

Al kloakarbejde på privat grund skal altid udføres af en autoriseret kloakmester. Det er grundejers ansvar at sørge for tilslutningen til den nye skelbrønd. Det er derfor grundejer, der skal bestille en autoriseret kloakmester til at udføre kloakarbejdet på egen grund.

Modtag SMS og e-mail

Hold dig opdateret og få de vigtigste beskeder og nyheder omkring sommerhuskloakeringen i dit område.